A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Богородчанської селищної ради

У середу, 22 січня, комунальна установа «Інклюзивно-ресерсний центр» Богородчанської районної ради отримала мобільний інклюзивно-ресурсний центр.

Дата: 22.01.2020 16:00
Кількість переглядів: 103

Автомобіль «FIAT DUCATO» (спеціалізований вантажний – спеціалізований фургон малотоннажний – В) переданий безкоштовно Департаментом освіти, науки, молодіжної політики Івано-Франківської ОДА  КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Богородчанської районної ради з метою надання підтримки особам з особливими освітніми потребами.

Перші автомобілі отримали Інклюзивно-ресурсні центри у гірських районах, в яких дітям тяжче отримувати освітні послуги – Косівський, Верховинський, Богородчанський, Долинський, Рожнятівський, Надвірнянський.

Автомобіль призначений для надання додаткових психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг працівниками інклюзивно-ресурсного центру сьогодні.

Автомобіль обладнаний усіма необхідними корекційно-розвивальними технологіями та інструментами, як і традиційні інклюзивно-ресурсні центри, зокрема це: спеціальна платформа для заїзду дітей на інвалідних візках, дидактичні матеріали для роботи з дітьми тощо.

Роботу в мобільному інклюзивно-ресурсному центрі проводитимуть наступні фахівці: вчитель-дефектолог, вчитель-логопед, практичні психологи, вчитель-реабілітолог, які зможуть надати професійну комплексну психолого-педагогічну оцінку дитині, а також проводити корекційно-розвиткові послуги.

Мобільні ІРЦ (автомобілі),  на суму 1 539 000,00 закупили коштом освітньої субвенції: 70% держбюджет і 30% – кошти області.

В районі є села, що  знаходяться в гірській місцевості , де дітям з ООП дані послуги були важкодоступними.  Батьки самі привозили дітей до ІРЦ для здійснення комплексної оцінки та надання корекційно-розвиткових послуг. Зараз мобільний ІРЦ може проводити дану роботу за місцем проживання та навчанння дитини. Адже в районі на даний час є вже понад  100 дітей, які потребують такого автомобілю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень