A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Богородчанської селищної ради

Діти з порушенням інтелектуального розвитку. Поради батькам.

Дата: 24.08.2023 10:45
Кількість переглядів: 38

На жаль, сталося так, що у вашої дитини виявлено інтелектуальне порушення — досить складна особливість перебігу розвитку людини. Ідеться про системне порушення пізнавальної діяльності.

Що можете зробити саме ви? Перш за все, пам’ятайте: що раніше ви звернетеся до фахівців, то інтенсивнішим та результативнішим буде розвиток дитини.

Ось кілька порад, як слід поводитися батькам з дитиною в повсякденному житті.

1. Кожний крок батьків має працювати на розвиток та виховання дитини. Доцільно, починаючи з раннього віку, спілкуватися з дитиною, розмовляти з нею, надавати різну інформацію залежно від віку та стану пізнавальних процесів.

2. Потрібно звертати увагу дитини на довкілля та називати предмети, що її оточують і якими ми користуємось протягом дня, і дії, що виконуються.

3. Дитина повинна знати, що кожний член родини має певні обов’язки. Потрібно залучати дитину до елементарних

справ (спочатку під керівництвом дорослого): класти іграшки на місце, поливати кімнатні рослини, складати власний одяг, прибирати посуд зі стола тощо.

4. Значної уваги потребує і навчання дитини приготування простих страв: варити картоплю, супи та каші із круп, робити салати, використовувати напівфабрикати.

5. Доцільно залучати дитину до різноманітної посильної праці вдома, в саду, на городі. Під керівництвом батьків діти можуть поливати грядки, квіти, допомагати збирати врожай.

І не забувайте: ви не самі, ми поруч! Є багато організацій та груп, які допомагають та підтримують! Бажаємо вам успіху, терпіння й наполегливості!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень