A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Богородчанської селищної ради

Коли звертаються за консультацією до інклюзивно-ресурсного центру, найчастіше питання, яке задають: хто такі особи, що мають особливі освітні потреби?

Дата: 24.01.2023 11:59
Кількість переглядів: 37

    Щоб відповісти на дане запитання, потрібно розібратися в понятті "Інклюзивна освіта" – це система освітніх послуг, яка ґрунтується на принципі основного права осіб на освіту та права навчатися за місцем проживання. Це передбачає навчання в умовах закладу освіти, враховує індивідуальні особливості, рівень психофізичного розвитку кожного учня та унеможливлює будь-яку дискримінацію.

 Метою інклюзивної освіти є забезпечення рівного доступу до якісної освіти в умовах загальноосвітнього простору, пристосованого до задоволення особливих освітніх потреб кожної особи.

  Згідно Законом України "Про освіту" особа, яка потребує додаткової постійної чи тимчасової підтримки в освітньому процесі з метою забезпечення її права на освіту, є особою з особливими освітніми потребами.

  А яке відношення має ІРЦ до осіб з особливими освітніми потребами? Інклюзивно-ресурсний центр - установа, що утворюється з метою забезпечення права осіб з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти та інших закладах освіти, які забезпечують здобуття освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку особи та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу.

   Безпосереднім завданням ІРЦ являється проведення комплексної оцінки, у тому числі повторної, та здійснення системного кваліфікованого супроводу осіб у разі встановлення у них особливих освітніх потреб. Так, тільки на основі висновку ІРЦ, може визначитися особі категорія (тип) особливих освітніх потреб (труднощів), ступінь їх прояву та рівень підтримки в закладі освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень