A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Богородчанської селищної ради

1 березня день "Нуль дискримінації"

Дата: 01.03.2021 13:49
Кількість переглядів: 173

За рішенням ООН з 2014 року 1 березня у світі відзначається день «Нуль дискримінації». Його започаткували, аби нагадати, що кожен і кожна має право на гідне життя незалежно від віку, статі, національної чи етнічної приналежності, зовнішності, професії, вірування тощо.

У нашому суспільстві дискримінації часто зазнають люди з інвалідністю, в тому числі і діти. Їх можуть прямо і непрямо виключати з майже кожної сфери життя (освіта, доступ до інформації, працевлаштування та ін.). Відмова в розумному пристосуванні також є дискримінацією.

В основу інклюзивної освіти покладена ідеологія, яка виключає будь-яку дискримінацію дітей; забезпечує рівноцінне ставлення до всіх людей, але створює спеціальні умови для дітей з особливими потребами. Ми повинні навчитися спілкуватися і поводитися правильно. Співчуття і повага фокусує увагу суспільства на інвалідність, яку часто ототожнюють з неповноцінністю. До людини з інвалідністю потрібно ставитись, як до особистості,адже повага правильно розставляє пріоритети у соціумі.

Ми не знаємо, що нас чекає завтра, ми усі маємо проблеми, які потрібно вирішувати, можливо, не завжди вистачає ресурсів, але діяти можна без особливих передумов. Просто почни з першого кроку!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень