A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Богородчанської селищної ради

26 серпня 2020 року директор ІРЦ О.Фесюк, вчитель-логопед М.Савчин на запрошення відділу освіти Дзвиняцької ОТГ взяли активну участь у серпневій конференції педагогічних працівників

Дата: 26.08.2020 15:37
Кількість переглядів: 316

26 серпня 2020 року директор ІРЦ О.Фесюк, вчитель-логопед М.Савчин на запрошення відділу освіти Дзвиняцької ОТГ взяли активну участь у серпневій конференції педагогічних працівників, а саме, вчитель-логопед доповідала на тему «Особливості взаємодії інклюзивно-ресурсного центру з педагогічними працівниками з метою раннього втручання для виявлення особливих освітніх потреб у дитини». А також, директор ІРЦ доповнила вчителя-логопеда з питань основних правових аспектів діяльності ІРЦ в ранньому виявленні особливих освітніх потреб у дитини педагогічними працівниками та батьками.

Первинну діагностику необхідно проводити не тоді, коли дитина має влаштовуватися в дитячий колектив, а починаючи з перших місяців життя.

Правильно організований моніторинг розвитку дитини, її психолого-педагогічний супровід, поряд з традиційним медичним створює умови для раннього виявлення та вчасної корекцій проблем психофізичного розвитку.

Початковий етап інклюзії надзвичайно важливий, оскільки загальновідомо, що якщо в дитини вчасно виявити відхилення в розвитку, здійснити ранню корекцію та попередити виникнення вторинних розладів, то більшість дітей можуть частково компенсувати порушення, і до 6-8 років розпочати навчання за загальноосвітньою програмою.

 

Рекомендації педагогам та батькам:

Якщо ви помітили у дитини:

- дитина не розмовляє;

- відстає в мовленнєвому розвитку з нез`ясованих причин;

- має порушення зору або слуху;

- поставлений діагноз(дитячий церебральний параліч, зниження інтелекту, синдром Дауна).

 

І чим раніше виявлені проблеми і розпочата корекція, тим більше у дитини шансів вирости здоровою і жити повноцінним життям!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень