A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр"
Богородчанської селищної ради

У Богородчанах відкрили інклюзивно-ресурсний центр для діток із особливими освітніми потребами

Дата: 18.04.2019 17:00
Кількість переглядів: 401

18 квітня 2019 року Богородчанах відбулося урочисте відкриття  комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр», який покликаний забезпечити реалізацію прав дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

На свято завітали голова районної державної адміністрації Франко Єжак, голова районної ради Михайла Головчук, заступники голови районної державної адміністрації Іван Загірняк, Василь Поштарюк та районної ради Ігор Семків, депутат обласної ради Святослав Никорович, головний спеціаліст департаменту освіти, науки та молодіжної політики обласної державної адміністрації Василь Палійчук, начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації Оксана Савчук, парох УГКЦ Івана Богослова отець Іван Мачкодера, методисти методичного кабінету, керівники та педагоги навчальних закладів селища, а також батьки та діти, для яких і було відкрито центр.

Першою із вітальним словом до усіх присутніх звернулась директор  «Інклюзивно-ресурсного центру» Олександра Фесюк, яка висловила слова вдячності державі за можливість допомагати особливим дітям ефективно та районній владі за всебічну підтримку і допомогу у втіленні в життя цієї можливості, адже головною метою створення інклюзивно-ресурсного центру є забезпечення однакових можливостей на здобуття дошкільної та середньої освіти усім дітям. А це величезний крок вперед для всього українського суспільства.  «Цей центр оснащений відповідними засобами, зокрема предметно-ігровим і розвивально-корекційним обладнанням. Сподіваємося, що належну допомогу в закладі зможуть отримувати не тільки дітки та їхні батьки, а й педагоги, адже багато дітей із особливими освітніми потребами відвідують загальноосвітні навчальні заклади», – сказала Олександра та додала, що головна мета створення інклюзивно-ресурсного центру – забезпечення однакових можливостей на здобуття дошкільної та середньої освіти усім дітям.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Савчук, розповіла що до вимог чинного законодавства, в країні запрацювала мережа інклюзивно-ресурсних центрів для дітей із особливими освітніми потребами. Вона сердечно подякувала усім, хто долучився до створення такого необхідного закладу, який забезпечить усім дітям, незалежно від їх особливостей, нормальну освіту та дасть ще більше шансів знайти свій шлях у майбутньому, а також директору та педагогам ІРЦ за те, що взялися до виконання такої складної, але дуже необхідної роботи.

Привітали колектив, батьків та дітей з відкриттям Центру голова райдержадміністрації Франко Єжак, який зі свого боку підкреслив, що дуже радий тому, що в Богородчанах відкривається такий центр, який «відповідає  вимогам Міністерства освіти». Я щиро бажаю всім людям, які будуть тут працювати, приділяти дійсно особливу увагу тим, хто її потребує. Вірю, що в нас усе вийде і ми кожного року покращуватимемо якість наших освітніх послуг. Проект по впровадженню інклюзивної освіти, є частиною соціальної програми глави благодійного фонду Порошенка, першої леді країни Марини Анатоліївни Порошенко», – сказав Франко Єжак. До привітань приєднались, голова районної ради Михайло Головчук, депутат обласної ради Святослав Никорович та головний спеціаліст обласної державної адміністрації Палійчук

Після символічного перерізання стрічки разом із дітками керівництво області та району оглянуло приміщення, зокрема, групи для занять. Парох УГКЦ Івана Богослова отець Іван Мачкодераа освятив приміщення.

Довідково: У ІРЦ працюватимуть практичний психолог, вчитель дефектолог-логопед та вчитель лікувальної фізкультури, котрі допомагатимуть дітям із особливими освітніми потребами вчитися та соціалізуватися. Завданнями Центру також будуть: надання психолого-педагогічної допомоги дітям з особливими освітніми потребами, розроблення рекомендацій щодо програми навчання дітей у школах, надання консультацій та взаємодія з педагогічними працівниками дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання, надання консультативно-психологічної допомоги батькам. Центр працює у орендогваному  приміщенні Богородчанського навчально-виробничого комбінату.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень